Ons huis, waar wij nu al een jaar in wonen, bevalt ons uitstekend. Met drie pubers hebben wij lekker de ruimte om ons te bewegen. Nu zelfs met vier pubers, sinds vijf weken hebben wij een vierde in huis. Een meisje van 13 jaar. Het is hartstikke gezellig in huis, maar iedereen moet ook weer even zijn plekje zoeken of laten weten wat zijn/ haar plek is. De pikorde is begonnen. Dat neemt altijd wat hectiek en ruzie’s met zich mee, maar zoals het nu gaat verloopt het best goed.

Wat hebben wij dit afgelopen jaar allemaal gedaan? Een hele hoop, maar het bijhouden op onze website is toch niet echt mijn goede kant. In de herfstvakantie 2015 zijn Jonathan en ik met zijn tweeën op vakantie geweest. Daar hebben wij even bijgetankt en een ontzettend leuke tijd gehad met zijn tweetjes.

Omdat wij net verhuisd waren en alle dingen nog niet helemaal geregeld waren, moesten wij flink achter de zaken aan zitten. Adressen veranderen, dokter en tandarts inschrijven en er ook naar toe gaan. Scholen, taxi’s regelen of juist afzeggen, omdat wij voor sommige kinderen nu zo dichtbij wonen dat zij zelfstandig op de fiets naar school kunnen.

A en B zitten dit jaar ook allebei in groep 8. Voor beiden moest een nieuwe school gevonden worden. Soms heb je niet zoveel keus, omdat de kinderen een handicap hebben waar je een speciale school voor nodig hebt. Maar laat het nou zo zijn dat A het zo goed doet dat hij naar een reguliere school kan, geweldig toch!

A is ook op schoolkamp geweest in oktober 2015, daar heeft hij het ontzettend naar zijn zin gehad. Met de nieuwe voetbalclub waar hij bij zit is hij ook nog op voetbalkamp geweest. Hij was helemaal brak, maar genoten heeft hij zeker.

B zit er helemaal vol van dat hij ook naar het voortgezet onderwijs gaat, vooral omdat hij dan niet meer met de taxi hoeft, maar ook lekker mag gaan fietsen.

Allemaal veranderingen en hele leuke gebeurtenissen.

Wij vonden dat wij allemaal wel een uitstapje verdienden, daarom zijn wij pas in de meivakantie naar Disneyland Parijs geweest. Wij hebben heerlijk in een stacaravan gezeten met zijn zessen. Het Disneyland park en Moviepark hebben we rondgebanjerd.

De kids hebben het heel erg goed gehad en we hebben enorm gelachen en onze ogen uitgekeken. Maar ook zat de schrik er soms goed in bijvoorbeeld bij de tower of terror.

Nu nog 7 weken, ongeveer, voordat de zomervakantie begint. En gaan de kinderen en ik het op school allemaal afronden. Musicals oefenen, film opnemen, cadeautjes misschien, rapporten en afscheid nemen, het moeilijkst van allemaal.

Weer een schitterend jaar en we kijken zeker uit naar de zomervakantie. Iedereen veel succes met de laatste loodjes!!