Feestdagen 2023!

vieringen in het gezinshuis

schedule 9 jan 2024
bookmark_border Over ons
create

Kerstvakantie, heerlijk! Wel een vakantie die snel voorbij is en redelijk druk met alle familiebezigheden, maar ook zeer gezellig.
Op eerste kerstdag vieren we vaak de verjaardag van Annemarie's vader, dat is een kerstkindje, tweede kerstdag is een familie van Dam aangelegenheid. De taken worden verdeeld, ieder doet wat en ieder neemt wat mee.
Eerste kerstdag zijn we ook naar de kerk geweest en hadden we een gezinsdienst, een dienst waar kinderen bij konden blijven. Het thema was: Licht. Een verhaalvertelling, kleine toneelstukjes en gezellig kerstliedjes zingen. Na de kerstdienst heerlijk wat drinken en een stuk kerststol.
Maar niet teveel, want je weet het op andere momenten komt er nog meer te eten.

kerstontbijt

familie van Dam

Na de kerstdagen even bijkomen en jongeren en kinderen bij hun ouders en familie brengen voor bezoeken en gezelligheid. Toen kwam oud en nieuw, een logé die heerlijk speelde met de kleine mannetjes, filmpjes kijken en natuurlijk vuurwerk kopen. Op 31 december in de ochtend begon jonathan met zijn lading oliebollen en appelflappen, de kleintjes hielpen mee. Wat een spanning bouwt zich dan op, op zo'n dag.
De kleintjes wilden heel graag wakker worden om 00:00, maar toen eenmaal het moment daar was zei de kleinste: "Nee, pap laat mij maar slapen."  Aftellen, bubbels, proosten en vuurwerk afsteken. Jongens van 15 tot 50+ jaar vinden dat allemaal geweldig. De regen was wel een domper en daardoor wilde het vuurwerk soms niet goed aan, maar het mocht de pret niet drukken.

oliebollen!

vuurwerk

Nu is 2024 begonnen, de vakantie is voorbij, weer een nieuw jaar.
Wij wensen iedereen alle moois toe voor 2024!