Zo de vakantie is begonnen!!

M, A en S hebben nu al vakantie en ik, Annemarie, ook, maar helaas voor B heeft hij nog geen vakantie. Hij moet nog een half weekje. Dat heb je als je in het Noorden op school zit.

De laatste week voor de vakantie was een grote hectiek. Maandag had ik de schoolverlatersavond op mijn eigen school waar ik werk. De dagen erna was veel afronden, opruimen en klaarmaken.

Op woensdagmiddag ben ik met M naar de hockeywinkel geweest, want na de zomervakantie gaat zij beginnen met hockey. Zij heeft voor de zomer drie keer meegedaan met een training. Het leek haar wel leuk om te gaan doen, maar ja zonder spullen kun je niet beginnen.

Donderdagavond was de afscheidsavond van A. Wat hebben we gelachen en gebruld. Elke keer als hij het podium op kwam, moest hij even onze kant op kijken en dan schoot hij al helemaal in de lach, terwijl hij moest beginnen met zingen. Ik heb mij kapot gelachen. Het was een hele leuke musical en de kinderen in zijn klas hebben dat echt heel top gedaan!

Na de pauze werden de boeken, usb-sticks en certificaten uitgedeeld. De juffen en meesters van de school stonden allemaal op het podium en zongen een lied op de melodie van: “Op een onbewoond eiland.”

In de coupletten zongen zij over een aantal kinderen en die mochten daarna dan naar voren komen. A zat natuurlijk in zijn mannenclubje, hij heeft twee vrienden in de klas, daar is hij echt heel close mee. We noemen ze even…… Nicolaas en Mees. Met zijn drieën moesten zij op het podium komen en kregen de cadeaus uitgereikt.

Nicolaas is de enige van de drie die naar een andere school gaat. A geeft aan dat hij Nicolaas erg gaat missen. A en Mees zullen elkaar nog elke dag tegenkomen op de nieuwe school.

Ook weer zoiets een wendag op je nieuwe school. Pff, wat geeft dat een stress. Wat ga ik daar doen? Wie komen daar dan? Wat kan je daar verwachten van zo’n wendag? B en A hadden allebei een wendag op hun nieuwe school en wat waren zij zenuwachtig. Sommige reageren dat ook af op een niet zo’n gezellige manier… Als zij na die wendag weer thuis komen dan hoor je: “Het was wel leuk, ja wat gepraat en wat uitleg gehad. Het was heel kort en een beetje saai.” Ja hoor, doe maar stoer.

Volgende week is dan de afscheidsmiddag van B, want ja die moet dus ook afscheid nemen. Zij hebben dan ook toneelstukjes en we gaan natuurlijk ook weer met zijn allen komen. Dan nog 1 week thuis en dan gaan we met negen man/vrouw naar Italië. Negen??

Ja, je leest het goed. Wij gaan met negen mensen op vakantie.

Hoe het daar was, dat lees je dan de volgende keer… Fijne vakantie allemaal!!!!